Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/6/0/f/tangun.be/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 202 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/6/0/f/tangun.be/httpd.www/wp-content/themes/gym_extreme/include/widgets/cs_upcomming_class_widget.php on line 159 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/6/0/f/tangun.be/httpd.www/wp-content/themes/gym_extreme/include/widgets/cs_our_facilities_widget.php on line 151 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/6/0/f/tangun.be/httpd.www/wp-content/themes/gym_extreme/include/widgets/cs_twitter_widget.php on line 147 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/6/0/f/tangun.be/httpd.www/wp-content/themes/gym_extreme/include/widgets/cs_recent_blogpost_widget.php on line 120 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/6/0/f/tangun.be/httpd.www/wp-content/themes/gym_extreme/include/widgets/cs_facebook_widget.php on line 134 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/6/0/f/tangun.be/httpd.www/wp-content/themes/gym_extreme/include/widgets/cs_recent_post_widget.php on line 97 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/6/0/f/tangun.be/httpd.www/wp-content/themes/gym_extreme/include/widgets/cs_newsletter_widget.php on line 101 Warning: session_start() expects parameter 1 to be array, string given in /customers/6/0/f/tangun.be/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 496 Tangun Martial Arts | Tangun | Martial Arts
 

 

 

Onstaan & evolutie van Tangun Martial Arts

In september 1997 werd met toestemming van Shihan Daniël Hayen in Beernem een kemposchool opgericht. Dit onder impuls van Shihan Tom Pintelon.

In september 1998 werd het lessenprogramma uitgebreid, Hapkido deed zijn intrede in de sportclub. De clubnaam werd omgedoopt tot Tangun Martial Arts Beernem. “ Tangun” naar de stichter van Korea waar de roots van Hapkido liggen.

Vanaf januari 2000 mochten ook de allerkleinsten reeds meegenieten van de prachtige krijgskunst die Kempo is. Al vanaf 6 jaar kregen ze de kans om zicht te onplooien in een fascinerende sport.

Sedert januari 2002 werd beslist om het gedeelte Hapkido te laten ondersteunen door Soke Benedetto Stumpf uit Duitsland.

In september 2003 lieten we dan ook de Kempo ondersteunen door soke Benedetto Stumpf. Dit na reeds een goede samenwerking voor de Hapkido stijl. De Kempo-Karate werd nu meer gebasseerd op Okinawa, Japanse en Koreaanse invloeden.

In 2005 heeft de club zich aangesloten bij de I.U.M.A. of International university of Martial Arts. Dit om onze kennis nog meer bij te schaven en een brede kijk te krijgen op martial arts.

Vanaf september 2011 werd de club in Oedelem overgelaten. Tangun Martial Arts verhuisde naar Sint-Michiels, Brugge.

Vanaf september 2017 wordt er getraind in De Valkaart te Oostkamp.

 

De mythe van Tangun

Aan het begin van de tijden vroeg de godenzoon Hwan Ung aan zijn vader Hwan Intoestemming om naar de aarde af te dalen om de dolende en lijdende mensheid te redden. De oppergod stond deze nobele wens van zijn zoon met liefde toe en zond hem naar de Myohyangbergen in centraal Noord-Korea. Hwan Ung daalde hierop samen met de goden van de wind, regen en wolken (Pungsa, Usa en Unsa) en drieduizend volgelingen af naar de aarde om daar aan het hoofd van een hemels rijk te beslissen over oogsten, ziekten, gezondheid, leven en dood en nog 360 andere belangrijke zaken.

In diezelfde periode leefden ook een tijger en een beerin in de Myohyangbergen. Zij wensten in mensen veranderd te worden en smeekten de godenzoon Hwan Ung deze wens in vervulling te laten gaan. Hwan Ung gaf de tijger en de beerin daartoe gewijd voedsel en gaf hen de opdracht honderd dagen uit de zon te blijven. Alleen de beerin slaagde in deze proef en veranderde in een mooi jonge vrouw. Maar zonder de tijger had ze geen partner die haar een kind kon schenken. Uit medelijden nam Hwan Ung tijdelijk een menselijke gedaante, trouwde de beerin en verwekte bij haar een zoon. Deze zoon was Tangun Wanggeom, die toen hij volwassen was het rijk Gojoseon stichtte. Met dit rijk zou in 2333 v.Chr. Korea ontstaan zijn. In 1122 v.Chr. werd hij verdreven door koning Wu van de Chinese Chou dynastie. Maar hij zou terugkeren om zich als berggod te vestigen bij Asadal. Tangun zou 1500 jaar regeren en maar liefst 1908 jaar oud worden. Zijn rijk zou 3 millennia blijven bestaan.